fredag 18 mars 2011

Andras ord om fogden

Tänkte bunta ihop lite recensioner o dyl i ett inlägg här:

Rid i natt:
Kronofogden kommer från Hudiksvall. Den kommunen är känd för Missbrukarna och Totalitär. Och det är ungefär så Kronofogden låter, fast med en egen tvist på manglet. Jag tycker dom är helt sjukt bra. Har du ingen bandspelare så kan du köpa cd-utgåvan av bandet. Gör det!

Ghettoblaster from hell vol 1:
Jag skrev om Nisse Sjöömans första kassettutgåva "Ghettoblaster from hell vol 1" i senaste numret av Close-Up (#128) men vill nämna den här också för det är en strålande samling han satt samman, det kunde lika gärna varit jag. Trettio minuter tillsammans med Beyond Pink, Kronofogden, Spotlicks, Aggrenation, Desperat, Headons, Glöm Dä! och Svarteskerm är inte dåligt, och gör den här kassetten till en bra introduktion till nämnda band.
"Kronofogden kommer från, klassisk punkmark, Hudiksvall och låter precis så bra." av Mikael Sörling

Promo skiva:
7 låtar med Kronofogden från Hudik, kan det vara nåt? Jag blev jävligt tveksam när jag såg omslaget för döma hunden efter håren det är min melodi... Nej då, men det såg lite "b" ut. Det står nåt i konvolutet om att det ska komma en 15 låtars platta snart, men om dessa 7 är med där har jag ingen aning om för det snålas lite på info... . Kom på att dom var med på en av C-O's "Hoten från underjorden" kassetter men där gick dom mig helt förbi. Konstigt men så är det. För det här är riktigt coolt. Råpunk och hardcore i en skitskön blandning, med betoning på hardcore kanske. Men arvet från dom äldre Hudiks banden finns där och visar sig emellanåt. Kanske att sångare Arvid borde strunta helt i att sjunga rent som han gör ibland, för vrålar gör han bra utav helvete. Visst att det blir lite nyanserat kanske, men fan, det är manglet vi vill ha! Saknar texter också... Fan vad jag gnällt nu. Men mitt gnäll låter värre än det är, för jag tycker att Kronofogden är jäkligt bra och vill höra mer från dom i framtiden. "Böckera" är en jävla hitlåt måste jag säga.

Rid i natt:

Jag recenserade ju en promo CD med Kronofogden i Maj förra året. Den innehöll 7 låtar och "Rid i natt" innehåller dom 7 låtarna + 8 till, så 15 låtar totalt som släppts på kassett av Sailorboy Nisse. Bandet själva har även släppt den som CD. Jag har inget direkt att tillägga sedan den förra recensionen, tycker fortfarande om deras punk i "Hudikskolan" och jag tycker definitivt att det är värt att skaffa. "Tror inte att det dröjer allt för länge innan det kommer ett stycke vinyl från Kronofogden..." av Masken

Rid i natt:
Kronofogden från min hemstad Hudiksvall debuterar här med Cd´n "Rid i natt" och det hörs att de har lyssnat en hel del på de klassiska Hudikbanden Totalitär och Missbrukarna. Detta är hård och skoningslös hardcorepunk när det är som bäst och det hörs att grabbarna kan sin punkmusik. Plattan öppnar lugnt med introt "I fogdens klor" och efter det så kommer en furiös hardcore attack utan motstycke som håller i sig i återstående fjorton låtar. Och gillar du nämnda band, framförallt Missbrukarna, så är detta absolut en platta för dig.

Detta är så förbannat bra så jag sitter bara och småler när jag lyssnar igenom skivan gång efter gång. Det är svårt att plocka ut någon favorit då skivan inte har någon svag länk, men några låtar som utmärker sig speciellt är "Ingenting i hjärnan", "F´låt då", "Förbannad" samt "Negärfobi". Jag har på känn att detta är en platta som kommer att gå varm i skivspelaren ett bra tag framöver här hemma. Plattan är förövrigt släppt på bandets nystartade etikett Angry Hudik Records.

Cd finns att köpa direkt från bandet för 50kr, kontakta dem via deras myspace http://www.myspace.com/kronofogden den finns även släppt som kassettband via etiketten Skippers Corner. av Patrik Hådell 

Promo skiva:
Glada Hudik har ett gediget musikarv som ni alla vet. Kronofogden har en skön känsla som jag fastnar för och "Ingenting i hjärnan" har snurrat ett par varv senaste veckan. Dem har dock en bit kvar till att spela i samma division som Totalitär och Missbrukarna. På "50 meter" hör vi även en gammal klassisk Acursed sampling under introt. av D-takt & Råpunk


Kronofogden är från Hudiksvall och innehåller inga medlemmar från Missbrukarna eller Totalitär, det låter dock riktigt gött, antar att bra hardcore finns i arvsanlagen där uppe i Hudik. Verkar va nån form av skiva på gång, men jag har ingen koll. Tycker sången påminner lite om sången i Svart Snö, och Svart Snö är man ju torsk på. Spana in, du gillar't nog. Det handlar om bra skit! av Doomsday mag
 
Övriga utmärkelser:
2:a på Sirlings årsbästa 2010 över demos/promos
Roffe rock gillar oss
En plats på bäst just nu-sidan i något gammalt Close Up-nummer.

Har du skrivit en recension om oss? Underlätta oss gärna, så publicerar vi den här!

Förresten, se upp för nästa nummer av hårdrocksmagasinet Close Up! Kronofogden gestaltas i en liten artikel och bild och sånt därnt!

/Johan gitarrfogde

1 kommentar: